SZEMÜVEGBLOG

Nem tiszta a kép? Az orvos már felírta és most készülsz kiválasztani az elsőt? Esetleg évek óta viselsz szemüveget, de még nem találtál rá a tökéletes szolgáltatásra? Nem igazodsz el az ajánlatok között? Ebben a blogban tippeket és ötleteket adunk, hogyan lehet tökéletes szemüveged. Hogyan láss át a méregdrága szalonok kamu akcióin. Milyen szempontok alapján dönts szemüveg, vagy kontaktlencse mellett. A mi szempontunk: egészség, minőség, trend és tökéletes látás!

Friss topikok

A NAPSZEMÜVEG ÁRULKODIK RÓLAD

2008.04.17. 13:34 - leonaprofi (törölt)

A NAPSZEMÜVEG TE VAGY

 

 

Lassan elő-elő kandikál a nap és pótolhatjuk a tavaly nyaraláskor elveszett, kettétört, összekarcolt napszemüvegeinket. Fogyóeszköz, mégis napokat, heteket vacakolunk vele, hogy rátaláljunk az igazira, mert a napszemüveg MI VAGYUNK. Ebben a kérdésben általában nem ismerünk kompromisszumot. Ruhában, ékszerben, egyéb kiegészítőben úgy tűnik sokkal könnyebb a választás. Az alábbiakban, néhány típikus napszemüveg viselőt kategorizáltunk. Szerintem valamelyik fiókban magunkra ismerünk mind.

 

1. SUNNY TURKALLO

 

Ő az utcai zsibárusok kedvence. Válogatás nélkül emeli le a kínáló állványokról a legvacakabb plexi napszemüvegeket. Elsősorban árorientált: jöhet minden, ami kétezer alatt kapható. Csak ritkán szempont, hogy jól áll-e a darab. Imádja a hamisítványokat és magasról tesz az eredetiségre.

 

2. Az Egyszerű BRANDfüggő

Sunny Turkallo ellentetje. Általában nő, de szép számmal szaladgálnak már hímnemű példányok is. Ő az, akinél szintén nem szempont, hogy  jól áll-e valami. Márkasznob és ez arra kényszeríti, hogy a divatlapokból, internetről szemügyre vett modelleket bárhonnan, bármennyiért beszerezze. Elsősorban nem magának, hanem környezetének, puccos baráti körének kell megfelelnie. Ehhez szüksége van legalább egy dzsippes, férfi vállalkozó egzisztenciára, aki finanszírozza az új modellek folyamatos beszerzését. Felismerhető onnan, hogy csak az itthon már bevezetett márkákat ismeri. Amit keres: Armani, Gucci, Versace, D&G…Könnyen rásózhatók a jól sikerült thai hamisítványok.

 

3. A KIFINOMULT

Ő is márkafüggő, de a szimpla brandfüggőtől eltérő minőségre fókuszáló szempontból. Jól ízléssel választja ki a napszemüvegeit, jól ismeri saját magát. Fontos számára, hogy kényelmes és egészséges legyen a viselet. Áldoz a termékre, de megkeresi a legjobb ajánlatot. Leértékeléskor sem derogál vásárolnia a tavalyi modellek közül. Szinte sosem veszt el egyet sem, általában még a régiek is meg vannak valahol a fiókban.

 

4. A Hűséges ÖRÖKMOZGÓ

Csak sportfazonok jöhetnek számításba. Nagy hangsúlyt fektet a lencsetípus megválasztására. Polarizáció nélküli modellek szóba sem jöhetnek. Szeme érzékeny a porra, huzatra, fényre, ennek ellenére poros, szeles, napos szabadidős tevékenységeket végez. Napszemüvegeit hamar elnyűvi, ezért gyakran látogatja optikusát. Megszokott, bevált márkáját keresi.

 

5. A GYAKORLATIAS

Régen rájött, hogy a napszemüveggyártás technológiája, nem titkos szabadalom. Kevésbé márkás modellek, is lehetnek kiváló minőségűek és remek dizájnúak. Nem ragaszkodik tehát a száron elhelyezett kérkedő logókhoz és feliratokhoz. Fő szempont a minőség és az ár. Középkategóriás átlagmárkákat keres, vagy bevezető áras termékeket. Egy-egy fazon a szívéhez tud nőni. Ha elveszik, vagy eltörik, kétségbeesetten keres ugyanolyat, de persze sehol sem talál. Hosszasan vacillál míg ráveszi magát egy újabb modell megvásárlására.

 

6. A HŰTLEN

Ő az, aki napszemüvegeit papírzsebkendőként használja. Jó, azért az orrát még nem fújja bele, de eldobható cuccként kezeli az eszközt. Már-már nyűgnek tartja, hogy hordani kell, ezért minél olcsóbb, annál jobb alapon válogat. Nagyon nehezen rá lehet beszélni a minőségre, de nála ez nem szempont. Az UV védelem, vagy egyéb egészségfaktorok nála túl elvont, értelmezhetetlen fogalmak. Napszemüvegeit előszeretettel hagyja a kocsi szélvédője alatt, a kesztyűtartóban vagy az ülésen. Esetében az amortizációs folyamatok hatványozottan gyorsan zajlanak le. A szemüvegek élettartama jelentősen lerövidül.

 

7. A KÉNYELMES

Szereti napszemüvegeit a leghamarabb a legkevésbé bonyolult módon beszerezni. A legközelebbi bolt vagy optika esélyes nála, ha tartanak, arcához jól illő, kényelmes modellt. A márka kevésbé fontos, mint a minőség és az ár. Észérvekkel, kis rábeszéléssel meggyőzhető a jobb és picit drágább modellek melletti döntésről, de szeret gyorsan, egyszerűen kényelmesen túlesni a dolgon.

 

8. MADE IN CHINA, vagy THAILAND

Ő az utazó, aki tengerparti nyaralásairól egy rakás hamis napszemüveggel, meg órával meg táskával érkezik haza. Addig hordja a modelleket, amíg el nem adja őket a szélesebb ismerősi körben. Igazi plázacirkáló csencsmanci. Képes a saját arcáról is áruba bocsátani a modellt „jelentős” kedvezménnyel: -„ csak neked ennyié, mer má hordott!”A párszáz forintos darabonkénti beszerzési árat nem szégyelli tizenöt húszezres eladási árrá alakítani, és bárkire rásózni a bóvlikat. Kedvenc madara listánk elején tanyázó EGYSZERŰ BRANDFÜGGŐ. És így be is zárult a kör.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szemcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr71429835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spc777 · http://www.spc777kave.com 2008.04.22. 16:17:52

Én a "párszázas" ajánlat használója vagyok. Buszvezetőként munkaeszköz a napszemüveg, és fogy is rendesen.

Azért, ha valaki megtenné a szakértők közül, válaszolhatna egy kérdésemre:
Nem mindegy, hogy milyen márkát használok? És, ha nem, akkor mit javasoltok?

szemi dévisz (törölt) 2008.04.22. 17:30:32

SPC777
Nem mindegy. A párszázas napszemüvegek silány minőségű plexiből készülnek, amik rettentő gyorsan karcolódnak és hamar szétesnek. Az optikai paramétereik is gyengék, tehát bizonyos értelemben torz képet mutatnak, zavarhatnak a térérzékelésben. Az UV-t persze ők is általában szűrik, de nem árt, ha ellenőrizteted, mert érhetnek meglepetések. Vezetéshez a legjobbak a polárszűrős napszemüvegek. Próbáld ki, látáskomfort szempontjából egészen más érzésed lesz.

miss shade · http://napszemuveg.blog.hu 2009.05.04. 13:46:13

napszemuveg.blog.hu-n van egy cikk, amiben bővebben lehet olvasni az UV szűrős szemüvegekről.
Szerintem érdemes olyan napszemüveget választani, ami garantáltan 100% UV szűrős, nem szabad sajnálni a pénzt.
A többtízezerbe kerülő modellek sem szűrik jobban a káros sugarakat. Viszont az olcsó, gagyi napszemüvegek egy életre elronthatják a látást!

Spc777 · http://buszosvoltam.blogspot.com/ 2009.08.24. 22:28:40

@szemi dévisz:

Már nem buszozok, mert időközben beérett egy már régebben elkezdett üzletem.

Nos ebben én sem a "párszázas" - ban utazom, mert mindenben igaz, amit írtál.
Semmi értelme az óccsóval kezdeni, mert egyrészt az jóval drágább, másrészt akár meg is mérgezhet.

Ha érdekel, nézd meg a weboldalamat: www.spc777kave.com

Le a gagyival!
süti beállítások módosítása