SZEMÜVEGBLOG

Nem tiszta a kép? Az orvos már felírta és most készülsz kiválasztani az elsőt? Esetleg évek óta viselsz szemüveget, de még nem találtál rá a tökéletes szolgáltatásra? Nem igazodsz el az ajánlatok között? Ebben a blogban tippeket és ötleteket adunk, hogyan lehet tökéletes szemüveged. Hogyan láss át a méregdrága szalonok kamu akcióin. Milyen szempontok alapján dönts szemüveg, vagy kontaktlencse mellett. A mi szempontunk: egészség, minőség, trend és tökéletes látás!

Friss topikok

FÉNYRE SÖTÉTEDŐ SZEMÜVEG?- igen, napfényre!

2008.04.30. 10:44 - leonaprofi (törölt)










TRANSITION vagy FIX színű napszemüveg?

Ez egy komoly dilemma, pedig ha belegondolunk, nem olyan nehéz a döntés. Az alaphelyzet ugye, hogy süt a napocska és ezt szeretnénk valamilyen szép megoldással ellensúlyozni. A dioptria nélküli design napszemüvegek sajnos a szemüvegviselőknek nem jelentenek megoldást. A hihetetlen görbület miatt ezekbe csak vagyonokért lehetne dioptriás lencsét csiszoltatni. Ahol értenek hozzá, ott ezt is vállalják, de az ár borsos. Akkor hát mi legyen? Válasszunk először is olyan optikai keretet, amely a leginkább hasonlít alakjában és stílusában egy napszemüveghez. Ezekbe normál áron készíthető fix színű, vagy napfényre sötétedő lencse.

Mi van, ha fix?
Ha fixen sötét napszemüveg lencsét rendelünk, akkor számolnunk kell azzal, hogy csak és kizárólag szabadban fogjuk tudni kihasználni szemüvegünket, így mindig magunkkal kell hordani egy tartalék, víztiszta szemüveget, amit akkor kell elővennünk, ha zárt térbe érkezünk.

Sötétedjen!
A Transition lencse praktikusabb döntésnek tűnik. Noha az ára akciósan is legalább hetven százalékkal több, mint a fix színű változatnak, de rögtön megspóroljuk a tartalék szemüveg hurcibálását, valamint a le fel kapkodást a cserélgetés pillanatában. A Transition lencsék legsötétebb pillanatai megfelelnek egy 3.-as kategóriájú napszemüveg sötétségének.

Világos kiindulópont és véd az UV sugárzástól

Van, akit az tart vissza a fényre sötétedő változatoktól, hogy a régebbi, nem transition lencséknek, mindig volt valamilyen opálos alapszíne. Ehhez társult a viszonylag lustán működő sötétedő és világosodó folyamat. Ráadásul ezeket a típusokat többnyire az idősebb korosztály hordta. Ez ne tartson vissza senkit: a mai, korszerű transition lencsék nem lusták és nincsenek béna  alapszínek. A kiindulási állapot majdnem víztiszta, szabad szemmel kiszúrhatatlan alapállapotból indul. Ráadásul a Transition lencsék májustól a lehető legszélesebb akciós kedvezményekkel indulnak és valamennyi változatban rendelhető: multifokálistól a bifokálison át a hagyományos szimpla egyfókuszú  lencsékig.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr94448323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juli 2008.05.16. 16:02:17

Légysz írjatok be egy irányárat is, meg hogy hol lehet kapni ilyet, vagy mindenhol lehet?

leonaprofi (törölt) 2008.05.27. 14:36:20

Irányár most akcióban: 21 és 25 között mozog. De most néhány helyen kerettel együtt is megúszható 25000.- ből.
süti beállítások módosítása